doTERRA illóolajok és esszenciák – Pécs

Amit az illóolajról tudni érdemes:

Van, amelyiket sajtolják, desztillálják, és van olyan, melyet alkohollal vagy kémiai adalékanyag segítségével nyernek ki a növényből. Egy-egy illóolaj több száz komponensből tevődik össze. Nem olcsók, néhány milliliterük akár több ezer forintba is kerül, ezért gyakran hamisítják őket, a legtöbbször olcsó ásványi olajjal (kőolaj származék!), alkohollal, terpentinnel. A ma már fejlett vegyipar az illóolajhoz hasonló aromát nagyszerűen elő tudja állítani szintetikusan, akár fillérekből is. Ezek persze az illatterápiában teljesen hatástalanok.

Az illóolajok valójában nem olajok. Az olajok legfőbb jellemzője, hogy fehér papírra cseppentve zsíros nyomot hagynak, és szoba-hőmérsékleten szinte alig párolognak. Egy illóolaj, lényegénél fogva, szoba-hőmérsékleten is gyorsan párolog, de párolgása után szinte semmilyen nyomot nem hagy.

Azt mondják, egyszerűen megállapíthatjuk a polcunkról levett illóolaj tisztaságát, ha rácsepegtetjük egy fehér papírra. Ha nyom nélkül elillan, akkor kiváló minőségű az illóolajunk, ha a papíron a csepp után olajos folt marad, akkor nem tiszta illóolajjal van dolgunk. Az olajfolt próba azonban nem minden esetben igaz, és nem is ilyen egyszerű. Ha tutira akarunk menni, akkor bízzuk magunkat az orrunkra. Aki egyszer is megtapasztalta már egy kiváló minőségű, tiszta illóolaj aromáját, azt szaglása a jövőben sem fogja soha becsapni. 🙂

A világ legtisztább és leghatékonyabb illóolajait itt találod >>> doTERRA illóolaj választék ITT

Kérdésed van vagy szeretnél kedvezményesen vásárolni, akkor keress az alábbi elérhetőségen.

Eckert Péter

30-277-0701